söndag 15 september 2013

Trädlampa

I myshörnan i Vannas rum, som består av en sektion av Ikeas Drömminge-soffa (som även kan fungera som extrasäng), omklädd i blockrandigt tyg, har jag också piffat till det lite. Istället för tavelhyllor köpte jag fina träboxar på Lagerhaus, som jag målade vita inuti och skruvade upp lite oregelbundet. Där blev det plats för böcker, prydnader och leksaker. Pricken över i:et blev sedan Träd-lampan från Ferm Living som Vanna fick i födelsedagspresent (jodå, det var hon som önskat sig den...).




söndag 8 september 2013

Bokhylle-makeover

Fina bokhyllan Agerum från Ikea, som inte säljs längre, lyckades jag fynda på Blocket för ett tag sedan. Tyvärr var dessa i björk - ett träslag som jag är ganska trött på (har ett helt kök i björk som skriker efter omgörning). Har länge tänkt fixa en ommålning av hyllan, men inte kommit till skott. Men eftersom Vanna nu skulle fylla år tyckte jag det var dags att fixa lite i hennes rum. Hyllan lämnades in för ommålning (verkligen värt att få den sprutmålad av proffs istället för att måla själv), nytt bakstycke inhandlades och tapetserades med fina myrtapeten som finns som fondvägg i rummet, och så här fint blev det.



torsdag 5 september 2013

Loppislampa

Sommarens bästa (och enda) loppisfynd gjorde jag i Böda hamn, en fönsterlampa med glaskupa som jag verkligen gillade formen på. Med ny lång textilsladd och lampknapp i gammal stil är den nu klar och har fått ta plats i fönstret ovanför pianot i matrummet.