onsdag 3 april 2013

Fynd

I fredags hittade jag Ikea ps plåtskåp på fyndavdelningen till kanonpris - idag gjorde jag om möjligt ett ännu bättre fynd. Rottingstolen Storsele stod och väntade på mig...(till halva priset)
Jag har länge tänkt byta ut Lillberg-gungstolen till just Storsele-fåtöljen, men smålänning som man är väntar man tills den dyker upp på fyndet!


måndag 1 april 2013

Leons rum

Eftersom Tova bytte rum på nedervåningen, blev hennes gamla ledigt, och det var dags för Leon att flytta ner och slippa dela rum med lillasyster. Från början hade vi nog tänkt en lite mindre "makeover" men insåg snart att det var lika bra att göra det ordentligt. Nya väggar, ny heltäckningsmatta på golvet, vilket är väldigt mysigt. Särskilt på nedervåningen där golven är ganska kalla. Tapeten "Tallyho" från Boråstapeters kollektion "Wallpaper by Scandianvian designers" har Leon valt (med mycket styrning från sin mamma). Jag gillar egna typer av sänglösningar, så även här har vi byggt en specialare, loftsäng med extrasäng under vilket gör att nattgäster är alltid välkomna!
Den stora världskartan från Ikea är också en favorit och pga storleken på den blev det svårt att få plats med en riktig garderob. Det blev Ikea ps plåtskåp istället (från fyndet!). Vi modifierade det undre skåpet så det fick en klädstång så man kan hänga kläder i den. Skrivbordet är också gjort från en fyndvara - en garderobsdörr - perfekt storlek. Den hängdes upp på stora konsoler vi hade liggande i garaget.
Nu under påskhelgen har rummet färdigställts och Leon har sovit gott i sitt nya rum!


Tovas rum

Även om det är dålig aktivitet på den här bloggen, så är det full aktivitet vad det gäller renoveringsprojekt. Tova fick nytt rum som stod klart till nyår. Specialbyggd loftsäng blev en liten utmaning eftersom den delen av rummet inte är mer än 183 cm bred. Men Örjan och jag lyckades korta av en resårbotten. Under sängen byggdes ett "tak" av hålboard som har ledbelysning innanför. Det blir som en liten stjärnhimmel när man myser i Klippansoffan som passade perfekt in! Nya garderober med spegeldörrar och nytt skrivbord. Tova har valt färgerna orange och rött, och jag tror hon är riktigt nöjd med resultatet.