söndag 16 augusti 2009

Babyhörna


I denna hörna har jag tänkt ha en svart Laminofåtölj såsmåningom, men tills dess får det bli en babyhörna. Tänkte att bebisen kan sova här ibland på dagarna.

Matta



Härliga mattan Stockholm från IKEA blev väldigt bra framför fönstret. Systersonen Elliot har redan provlekt, funkar perfekt. Tova och Kasper gillar att mysa på den.

Tovas väska


I helgen sydde jag klart Tovas väska som hon ville ha till skolstarten. Hon har själv valt tyg och applikationer.

Inbyggd garderob



Här förvaras trädgårdsdynor, kläder och skor, extraskiva till matsalsbordet.




Köksö


Köksön är också färdigställd med handtag och inredning. Väntar dock på ny bänkskiva, jag hade klantat mig och beställt fel, stenmönstrad i stället för mineralmönstrad. Men för övrigt är det klart. Micron har vi byggt in lågt för att barnen själva ska kunna använda den.

Sittbänk



Nu jobbar vi på med att färdigställa inredningen i nya matrummet och köket. Här är sittbänken och nya frukostbordet i köket. Sittbänken är byggd av köksskåp från IKEA, dock med specialtillverkad sockel för att inte bli för hög. Bordet är gjort av VIKA bordskiva och ben, också från IKEA. Fästet i köksön är gjort så att man dels kan justera bordet mot sittbänken och om man tar bort bordet kan skivan hängas på köksön och då får man plats med tre barstolar.


tisdag 4 augusti 2009

Tillbygge av huset






Efter lite semesteruppehåll både i bygget och på bloggen, har det nu börjat hända lite saker igen. Det mesta av elen är inkopplat, och i kväll monterade jag Maskroslampan. Belysning gör verkligen allt i ett rum. Dimmer är en toppenuppfinning!