söndag 31 maj 2009

Mors dag





Mors dag firades med stor familjefrukost på nya uteplatsen. Fantastiskt väder och mycket lek och skoj med alla kusiner. Insåg att parasoll är nästa inköp. Det är sol hela dagen på uteplatsen.

fredag 29 maj 2009

Snyggt tyg


Hittade ett fint tyg jag tänkte använda på den låga väggen mellan
köket och nya matrummet. Dessvärre vet jag inte riktigt vad det kommer
ifrån. Är det någon som vet får ni gärna höra av er. Det kan vara från
Borås cotton, men får inte pdf:erna på hemsidan att funka, så har inte
kunnat kolla.

måndag 25 maj 2009

Tillbygge av huset


OJ!!! I dag när jag kom hem från jobbet fanns det ingen vägg!

söndag 24 maj 2009

Tillbygge av huset



Nu har det blivit färg på bygget också. Min otroligt duktiga och effektiva man har verkligen jobbat på i helgen...spikat panel och målat. Så nu är både fram och baksida klar. Lite panel kvar på långsidan, fixar snickaren i morgon. Snart är det dags att riva väggen inne mellan kök och nya rummet. Ska bli väldigt spännande.

Knoppa


I fredags var det tjej-shopping i Malmö. Jag, Tova, min syster Catrin och mamma Inger var i Malmö och shoppade hela dagen. Vi hade mycket trevligt. Åt lunch på en restaurang som heter Mrs Brown, fantastiskt god lax, kan verkligen rekommenderas. 
Köpte en fin Knoppa-vagga på designtorget till lilla bebben. Där kommer han/hon sova fint!


tisdag 19 maj 2009

Tillbygge av huset



Nu är all gips på plats och den lilla väggen som skapar en garderob innanför altandörrarna.
Där ska vi förvara dynor till utemöbler, skor och kläder. Av erfarenhet vet jag att det samlas en del där under sommartid när man gärna går in via trädgården istället för vanliga ytterdörren.
Det har också blivit panel på utsidan. Det sista blir nog klart i morgon. Så om det blir fint väder i helgen får vi försöka måla lite.

söndag 17 maj 2009

Tillbygge av huset




Nu börjar gipsen komma på plats, och jag har fått den djupa fönsternischen jag gärna ville ha. Kan se framför mig att katterna kommer sitta här i fönstret och titta ut.
En ny uteplats börjar också ta form. Plattorna fanns på den tidigare altanen.

Kosta i blom




Var i Kosta och gjorde fint inför besök av mina arbetskamrater, som äger rum i morgon. Rabarberna var fantastiska! Planterade lite blommor till uteplatsen, och den fina stubben fick en egen blomma. Häggen blommar runt hela trädgården och allt var väldigt vackert. Dessvärre spås det regn i morgon...


måndag 11 maj 2009

Tillbygge av huset



Nu är fönstrena på plats. Vi var lite nervösa för hur det skulle gå med det stora fönstret, som är väldigt tungt. Men allt gick bra!

söndag 10 maj 2009

Uteplats


Även om trädgården för övrigt ser ut som en byggarbetsplats, tycker jag det är viktigt att man kan sitta och ha det lite skönt någonstans. Jag fixade till en liten plats att sitta och njuta av solen. Bänk och pallar från IKEA, kuddar från Hemtex.

tisdag 5 maj 2009

Tillbygge av huset



Nu har yttergipsen kommit på. Här ser man huset från gatan. Trädgården ser för närvarande ut som ett grustag.

måndag 4 maj 2009

Tillbygge av huset


Bygget går framåt, taket är isolerat och väntar på plåt, regelverket uppe, så nu ser man rätt bra hur det kommer att bli. Stämmer bra med mina skisser och bilden i mitt huvud.

fredag 1 maj 2009

Tovas garderob


Byggde ny garderob till Tova av IKEAs små Pax-stommar. (Är utgående så de var väldigt billiga just nu). Djupet är endast 35 cm så de känns nätta och bra, men sväljer ändå rätt mycket kläder. Vi fick plats med linnen, t-shirts, nattkläder, underkläder, tights och finskor. Resterande kläder som behöver hänga finns i skåpet bredvid, som samtidigt är stomme till loftsängen.
Hängde upp skåpen en bit på väggen, känns lite luftigare då, lättare att städa. Ovanpå blev bra plats för hårgrejer, smink och cd-spelaren.